אמא בארגז חול

אמא בארגז חול

יום שבת, 21 בנובמבר 2015

'קרמבו כמו במכולת'

חורף, אני לא כל כך אוהבת אותו. אולי כי נולדתי בקיץ , אולי בגלל שמחשיך יותר מידי מוקדם ואולי פשוט כי בקיץ כייף יותר. אבל, אם כבר העונה הזו חייבת להגיע, מזל שיש בה כמה מאכלים טעימים, שאפשר לפחות להתנחם בהם.
אחד מהם זה קרמבו. בדרך- כלל גם זה שבחנות שנעטף במקצועיות רבה, יכול לספק את הסחורה. אבל, אם כבר מבזבזים קלוריות, אז למה לא על משהו תוצרת בית. לכן לכבוד החורף שהגיע (למרות שיש ספק לגבי זה) הכנתי קרמבו. עם כל העסק. העוגיה, הקצף והציפוי.

"קרמבו כמו במכולת" , כמו שמכנה אותו קרין גורן. כמובן שאצרף את המתכון שלה. אל תהססו לנסות זאת בבית, יוצא טעים.


לעוגיות:
¼ 1 כוסות קמח (180 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
100 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
3 חלמונים

לקצף החלבונים:
1/2 כוס מים (120 מ"ל) 
¼ 1 כוסות סוכר (250 גרם) 
3 חלבונים
1 כפית תמצית וניל

לציפוי - אחד משני הציפויים הבאים (או חצי כמות מכל אחד):לציפוי שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
(אני החלפתי בחלב)
2 כפות שמן




 

 



אופן ההכנה
מכינים את העוגיות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה,1/4  כוס סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק, ולרדד מעל הנייר).
קורצים לעיגולים בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 5 ס”מ בערך
(לקרמבואים צריך רק 25  עוגיות. את שאריות הבצק תוכלו לתת לילדים כדי שיכינו עוגיות משלהם).
אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.



עוגיות פרח
צילום : עצמי




מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות:
בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121מעלות )זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ' הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט).
ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע.
מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה.
מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.








המילוי
צילום : עצמי



מכינים את הציפוי (שוקולד או ממרח לוטוס), מצפים, מקפיאים 5 דקות ומגישים:
לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים).
מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפ’ החדר.
 



אני קרמבו
צילום : עצמי

תגובה 1:

אהבתם